Paketresa med Mats Wilander och Thomas Enqvist 7-11/10 2019

 • Mats Wialnder segergest
 • Thomas Enqvist
 • Palma Sport & Tennis Club, Mallorca
 • Tennisresa med Mats Wilander
 • Poolen på Hotel Portixol, Mallorca
 • Thomas Enqvist

För 14:e året i rad arrangerar vi tennisresor till Mallorca. Denna unika resa arrangeras tillsammans med tennislegendarerna Mats Wilander och Thomas Enqvist. Resan riktar sig till alla spelarnivåer med ambition och vilja utveckla sin tennisteknik och fysik och samtidigt få möjligheten att ta del av Mats och Thomas berättelser från deras liv som rankade 1:a och 4:a i världen. 

 

Resan

Palma Sport & Tennis Club, Mallorca

Följande ingår

 • Välkomstpresentation
 • Boende i dubbelrum på fyrstjärniga+ hotell Portixol inklusive frukost
 • 3 luncher på Palma Sport & Tennis Club
 • Välkomstmiddag och avslutningsmiddag på hotell Portixol
 • Transfer till och från flygplatsen
 • 12 timmar tennis varav 6 timmar med tränare och 6 timmar arrangerat matchspel (bl.a. med eller mot Wilander och Enqvist)
 • 2 timmar teknikföreläsning med Mats Wilander och Thomas Enqvist tillsammans med övriga tränare
 • 1,5 timme fysträning
 • Individuell spelaranalys (dokumentation att ta med hem efter resan) som du tillsammans med din tränare tar fram under veckan
 • Tillgång till alla faciliteter på Palma Sport & Tennis Club (SPA, POOL, GYM..)
 • Personliga foton tagna under lägret

Plats

Hotell Portixol *****
Palma, Mallorca
Hotellets hemsida »

Datum

7/10-11/10 (mån-fre) 2019

Boendet

Hotel Portixol, Mallorca Fyrstjärniga Hotell Portixol blandar gammal inredning med modern design på ett unikt sätt. Detta lilla och exklusiva hotell ligger mitt i hamnen i Portixol ca 2,5 km från centrala Palma och den majestätiska katedralen.

Hotellets kända gourmetrestaurang med utsikt över den lugna hamnen har gjort hotellet till en populär mötesplats sedan 1956. Under de senaste åren har hotellet totalrenoverats och håller mycket hög klass. Transfer från flygplatsen tar ca 10 minuter och ingår i priset.

Poolen på Hotell Portixol Mot en extra kostnad har du tillgång till ett brett utbud av avkopplings- och skönhetsbehandlingar på hotellets spaavdelningen. Hotellet har även ett gym. Du lånar cyklel gratis i receptionen som du smidigt kan ta dig till tennisklubben med.

I priset ingår frukostbuffé på hotellet och lunch som vi äter på tennisklubben varje dag. Första kvällen har vi en välkomstmiddag på hotellet och resan avslutas med en gemensam middag på hotellet som ingår i priset. Övrig mat bekostas på egen hand.

 

Tennisen

Palma Sport & Tennis Club Hotellet har sin egna tennisklubb Palma Sport & Tennis Club som ligger ca 15 minuter från hotellet med cykel. Klubben har fem grusbanor varav alla är strålkastarbelysta. Tennisklubben totalrenoverades 2015 och tillhör nu en av Europas mest exklusiva tennisklubbar. 

Tränare under veckan kommer att vara Jens Bryntesson från Tennisresor.net och Andres Ruiz Janson och Javier Riutort från den lokala tennisorganisationen Actiontenis. Tillsammans kommer dessa tre tränare att samarbeta med Mats Wilander och Thomas Enqvist.

Huvudtränare: Mats Wilander och Thomas Enqvist
Hjälptränare: Andres Ruiz Jansson från ActionTenisJavier Riutort från ActionTenis samt Jens Bryntesson från Tennisresor.net

Mats Wilander

Mats har vunnit Australian Open på både gräs och hard court.

Mats Wilander Mats klev in i världstennisen under 1982 års upplaga av French open. Där blev han den yngsta manliga spelaren någonsin som vunnit en grand slam vid en ålder av 17 år och 9 månader. Mats Wilander räknas tillsammans med Björn Borg och Stefan Edberg som Sveriges genom tiderna främsta tennisspelare. Han rankades som världsetta i singel sammanlagt 20 veckor från september 1988 till januari 1989. 

År 1985 var han världstrea på rankinglistan för dubbel. Han var förbundskapten för det svenska Davis Cup-laget från 2002 till 2009 och har vunnit Davis Cup som spelare 1984, 1985 och 1987. Under karriären vann Mats Wilander 33 singeltitlar och sju dubbeltitlar. Tjugo av singeltitlarna vann han på grus. I Grand Slam (GS)- turneringar vann han sju titlar i singel och en i dubbel. Tre singeltitlar i Australienska öppna, tre singeltitlar i Franska öppna på grus och en dubbeltitel i Wimbeldonmästerskapen på gräs samt en singeltitel i US Open på hard court.

Idag ser vi Mats som kommentator på Eurosport i det mycket uppskattade programmet Game Shett & Mats där han kommenterar alla fyra grandslamturneringarna.

Thomas Enqvist

Thomas Enqvist Thomas Enqvist började spela tennis vid fem års ålder på den lokala tennisklubben Farsta Tennis klubb i Stockholm. Efter att ha blivit rankat som nummer ett bland juniorer i Sverige gick han vidare och vann både Australien Open och Wimbledon för juniorer innan han blev proffs. Thomas debuterade på ATP-touren 1991 och var som bäst rankad fyra i världen (1999). Enqvist var en av Sveriges bästa tennisspelare under de senaste åren. Han var en typisk baslinjespelare med kraftfull serve. Totalt vann han 19 ATP-titlar i singel och en i dubbel. Thomas nådde finalen i Australien open 1999 men förlorade mot Jevgenij Kafelnikov.

I april 2006 avslutade Enqvist sin tenniskarriär efter återkommande skadeproblem. Han tog över rollen efter Mats Wilander som svensk DC-kapten i mars 2010 mot Argentina.

Enqvist jobbar idag bl.a. som tenniskommentator för TV-kanalen Europsort. 2018 ledde Thomas Enqvist tillsammans med Björn Borg team Europe mot en historisk seger i den första upplagan av Laver cup.

Upplägg

Mats Wilander, tennisresor.net Inför varje teknikpass kommer vi att erbjuda er möjligheten att köra 30 minuter uppvärmning samt visa bra övningar för balans och flexibilitet i klubbens egna gym. Vi spelar två tennispass per dag, ett teknikpass på förmiddagen (2 timmar) och ett matchspelpass på eftermiddagen (2 timmar). Under teknikpasset kommer ni att tränas av Wilander och Enqvist samt tränarna från Actiontenis/Tennisresor. Vid matchspelspasset kommer ni att få möjligheten att spela dubbel tillsammans samt mot Wilander och Enqvist. 

Deltagarna delas in i grupper om 3-4 personer med liknande spelnivå och får möjlighet att spela minst 12 timmar tennis fördelat under tre dagar. Ankomstdag måndag och avresedag fredag är spelfria men kommer ni tidigare finns möjlighet att boka upp banor för egen träning.

Under veckan kommer du tillsammans med Mats Wilander och Thomas Enqvist och de andra tränarna att jobba med din styrkor och svagheter som sedan dokumenteras i en folder gemensamt med tränare i slutet av veckan. Mellan spelpassen har ni fri tillgång till tennisklubbens spa-anläggning samt gym. För mer information om Palma Sport & Tennis Club, se klubbens hemsida.

 

Schema

Måndag 7/10
Ankomstdag
19:00-20:00 Välkomstpresentation på Hotell Portixol
20:00-21:30 Välkomstmiddag på Hotell Portixol
Tisdag  8/10
09.30-10.00 - Fys/Uppvärmning
10:00-12:00 - Teknikträning
12:30-13:30 - Gemensam lunch på tennisklubben
15:00-17:00 - Matchspel
19.00-21.00 - Teknikpresentation med Wilander och Enqvist på tennisklubben
Onsdag 9/10
09.30-10.00 - Fys/Uppvärmning
10:00-12:00 - Teknikträning
12:30-13:30 - Gemensam lunch på tennisklubben
15:00-17:00 - Matchspel
Torsdag 10/10
09.30-10.00   Fys/Uppvärmning
10:00-12:00   Teknikträning
12:30-13:30   Gemensam lunch på tennisklubben
15:00-17:00   Matchspel
19:00 -           Avslutningsmiddag
Fredag 11/10
Hemresa

 

Intresseanmälan

Vid intresseanmälan och frågor vänligen maila till info@tennisresor.net markerat Wilander/Enqvist alt. ring till +46 70 811 97 17.
I retur får ni mer information samt prierna för lägret.

Legends Cup

Notera att Legends Cup med bl.a. Mats Wilander, Thomas Enqvist, Carlos Moya, Juan Carlos Ferrero och många flera spelas på Palma Sport & Tennis Club veckan innan denna paketresa, 3-6/10, så varför inte åka ner några dagar innan och bli inspirerad av de gamla stjärnorna. 

Anmälan

Anmälan skickas till info@tennisresor.net. I anmälan behöver vi veta:

 • Enkelrum eller dubbelrum
 • Namn på deltagare (samma som det står i passet)
 • Telefonnummer
 • Ev. allergier
 • Mailadress dit vi kan skicka info samt faktura
 • Spelarnivå (egen beskrivning)
 • Flygtider och flightnummer, så vi kan hämta er på flygplatsen

För frågor och anmälan till resan, kontakta oss.

OBS! Sista anmälningsdag 15 sep 2019. Totalt 12 platser, minst 8 deltagare/vecka.

Avbokning

Vi avbokning av resa ska resenären erlägga del av resans avgift beroende på hur många dagar före avresan avbokningen sker.

Dagar till avresaAvgift
Upp till 150 dagar 5%
60-149 dagar 15%
59-30 dagar 25%
29-8 dagar 55%
0-7 dagar 70%